Meny

WooCommerce flaggar för ett säkerhetshål

I samband med den senaste uppdateringen från WooCommerce (som ligger i grunden för många webbshoppar som har WordPress) lyfter de megafonen och meddelar att det finns ett säkerhetshål som måste täppas till. Lugn, sådant sköter vi!

Har du WooCommerce? Hör av dig! Vet du inte om du har det? Hör av dig! Vill du ha det? Hör av dig!

För dig som vill grotta dig ned mer i WooCommerce 8.9.3 och den viktiga säkerhetskorrigeringen så är rekommendationen att uppdatera till deras senaste version för att öka säkerheten. Det är för att andra inte ska kunna injicera skadligt innehåll på din sida. Så, vad du behöver göra? Uppdatera. Det är det korta svaret. Om du inte har automatiska uppdateringar aktiverade så måste du göra det manuellt (hör som sagt av dig om du vill ha hjälp med detta, oavsett om du är kund sedan tidigare eller inte) och se till så att det inte påverka något annat på din shop. För att uppdatera manuellt loggar du in i adminpanelen och hittar fram till dina plugins. Där finns WooCommerce i en lista och det står ifall det finns en ny version tillgänglig. Här kan du behöva checka versionsnummer också och det finns vissa åtgärder att göra om du inte kan uppdatera, till exempel inaktivera det som kallas Order Attribution. Där finns en sårbarhet som hackare kan komma åt, som tillåter script på webbplatser, vilket i sin tur kan påverka kunder och säljare som klickar på länken. Vi rekommenderar alltid safety first – en hög säkerhetsstandard!

Sådant här håller vi löpande koll på åt våra kunder. Intresserad av det vi kallar för Columbird CheckUp så att sådant här löser sig av sig självt? (Nåja, av våra erfarna webbutvecklare) Hör av dig om du vill veta mer om det.

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86