Meny

Hur var det med det här nu igen…?

Gör ni bara hemsidor?

Nej för sjutton! (Men gärna det också, det har vi pysslat med länge).

Måste jag ha en hemsida?

Det rekommenderar vi, om du vill synas. Hemsidan är ett fönster utåt och en plats du kan styra över själv.

Sociala medier då…?

Absolut. Det ser vi som ytterligare platser att sprida ditt varumärke på.

Men gör Columbird trycksaker också?

Det löser vi också, ja! Vi har lång erfarenhet av bland annat foldrar, visitkort, dekor och andra skyltlösningar. Stort som litet.

Varför ändrar bilden överst på hemsidan storlek?

Jo, beroende på vilken upplösning din datorskärm har så upptar bilden olika stor yta av skärmen. Det är därför svårt att ha ett enda format som passar perfekt till alla skärmar. Proportionerna på bilden kan bli svåra att jobba med i ett mindre format när man sedan ska lägga upp foton.

Vad är SEO?

SEO, eller sökmotoroptimering som det också heter, kan man säga busvisslar på Google och hjälper dig att bli hittad. Vi på Columbird har olika tips för ett aktivt SEO-arbete i alla delar: programmering, design och innehåll. Du ska inte bara finnas på nätet, du ska synas också.

Anpassar ni för mobil?

Alltid. Responsive since 2011.

Så, hur länge har Columbird funnits?

Under 2011 korsades en programmerare med en formgivare. Columbird föddes – and the rest is history.

Jag bor utanför Eskilstuna, löser vi det?

Vi utgår från Eskilstuna (Kyrkogatan 3) och har prima digitala verktyg för den typen av möten.

Vad gör en kommunikationsbyrå?

Columbird har gått från att vara en designdriven webbyrå till en kommunikationsbyrå med extra digital styrka. Vi har nu fler fåglar i buren (läs: fler medarbetare) som gör det möjligt för oss att arbeta med varumärken i helhet på ett annat sätt. Från programmering till design och innehåll, för både tryckt material och digitalt. Vi är experter på digital närvaro: webb, design, content och sociala medier. Läs gärna vidare om Våra tjänster.

Sedan fixar vi allt från webbshopar till grafiska profiler, redaktionella delar, internkommunikation, storytelling, myndighetsprojekt till öletiketter… listan blir milslång om vi rabblar allt. Vi vänder gärna på steken: Vad behöver du hjälp med? Vi hjälper även kunder löpande som extern marknadsbyrå för såväl rådgivning som produktion.

Visste du att vi även håller föreläsningar och utbildningar…?

Vänta, content och innehåll, är det samma sak?

Helt rätt! Det är bara en engelsk och en svensk version. På Columbird skapar vi innehåll i form av text, bild (såväl fotografier som grafiska inslag som ikonprogram) samt videoproduktion och animeringar.

Vad är UX?

UX står för User Experience (användarupplevelse). Vi arbetar alltid med mottagaren i fokus. Hur blir hemsidan tydlig och tillgänglig? Hur hjälper vi besökaren att navigera rätt? Och hur blir innehållet begripligt? Vi har även arbetat med WCAG-anpassningar (tillgänglighet) i flera uppdrag för kunder.

Vad är WCAG?

WCAG står för Web Content Accessibility Guidelines och är rekommendationer för tillgängligt innehåll på webben. En standard för tillgänglighet, krav inom offentlig sektor, som finns i olika nivåer. Är innehållet möjligt att uppfatta, hanterbart och begripligt? Detta har vi erfarenhet av.

Min webbläsare laddar segt. Vad kan jag göra?

Uppdatera (eller byt helt) webbläsare. Prova starta om datorn också.

Jag har gjort en uppdatering på hemsidan, men det syns inte?

När du besöker en webbsida sparas viss information. Prova därför att rensa så kallad browser cache. Det finns flera olika alternativ för både dator (via kortkommandon eller i menyn där du då väljer mellan att tömma all webbhistorik eller delar av den) och i mobilen. Det gör du via Settings/Inställningar. Hur du gör beror lite på vilken enhet du använder samt vilket operativsystem du har.

När uppdraget är klart, vad händer då?

Columbird erbjuder utbildningar, löpande support och underhåll av hemsidor samt löpande hantering av andra kanaler. Såväl strategiskt som operativt arbete. Vissa önskar mindre insatser, andra letar efter en extern marknadsavdelning. Hojta till så ser vi vad som passar dig!

Har du fler frågor? Hör av dig!

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86