Meny

Skåda vår hemvändande fågel!

Lagom till vårens ankomst har en flyttfågel återvänt till Columbird efter en sejour på annat håll! Idag säger vi välkommen tillbaka till vår content manager Sanna med hjälp av ett snabbt frågebatteri.

Det är inte bara du som hittat hit. Vad är grejen med den lilla mjölkskummaren som flyttat in i köket
Den perfekta koppen består till 70 procent av Oatlys gråa iKaffe och resten kaffe. För en extra fin touch ska mjölken skummas! Vardagslyx! Men vi snackar inga fina mönster eller liknande. Än.

Vad gör du om dagarna när du inte dricker lyxkaffe?
Ställer en miljon frågor (speciellt om teknik) om du frågar kollegorna. Skriver och fotar, brukar jag själv säga lite förenklat. Jag jobbar mest med det vi kallar content, det vill säga innehåll. Planerar och producerar allt från hemsideknapptexter till inlägg på sociala medier, men även tryckta grejer som flyers och magasin. Väldigt varierande. En del tid går såklart åt att träffa kunder och samarbetspartners. En del jobbar vi med löpande och lär känna. Sedan jobbar vi också “full force” ihop alla C-birds och bollar kreativa idéer.

Så hur hamnade du här?
Hur långt tillbaka ska vi gå? Intresset för text och foto har funnits länge. Jag har drivit eget som fotograf, och frilansat som redaktör och copy under högskoleutbildningen på programmet Textdesign. Det var min lärare Björn på MDU som rekommenderade mig som redaktör och skribent till magasinet Business Life, där Columbird satt bakom spakarna. Efter praktik och frilans blev det en anställning då behovet av contentproduktion fanns hos kunderna, och det innebär en bra helhet att ha på byrån.

Vad är det roligaste/bästa med ditt jobb?
Att jobba just “full force” tillsammans med mina briljanta kollegor samt träffa kunder och samarbetspartners. Det är alltid kul med en story, oavsett om det är min gamla granne som berättar om när han var i Brasilien på 60-talet, eller en kund som tagit över ett familjeföretag som nästa generation. Att paketera och berätta vidare är riktigt kul. Det ligger mig också varmt om hjärtat att få bidra till initiativ inom till exempel social hållbarhet med Eskilstuna Stadsmission.

Dina färdigheter passar ju minst sagt som hand i handske här på Columbird, men vilken är din minst användbara talang?
Att memorera registreringsnummer på bilar.

Förutom det, vad gör du när du inte är på jobbet?
Hoppar studsmatta med vår tvååring och äter charkbrickor. Umgås med nära och kära. Just nu försöker jag få till ett gäng dahlior. Observera att jag är en riktig odlings-rookie som precis blivit med växthus, så jag tar tacksamt emot tips i alla former.

Har du en favoritfågel?
Hjälp! Ingen annan än Columbird – jag är livrädd för fåglar. De ger mig snabbt en redig kaninpuls. Allt ifrån “små gulliga” blåmesar till de stora strutsarna som förut gick att kika på från Kronskogen in mot Parken Zoo.

Vilket ord använder du oftast?
Enligt en nära vän är det inte ett ord men uttryck: “Få sina fiskar varma”. Vem som ska få det? Oklart!

Har du en favoritplats?
Borta bra, men hemma på landet i Bränne bäst!

Har du något att rekommendera, förutom skummad Oatly?
Oh ja! Engagera dig i något samhällsviktigt, gå på Lilla stadsmuseet i Eskilstuna med barn och målgruppsanpassa ditt content. Det sistnämnda kan vi på Columbird hjälpa till med!

Tack Sanna och välkommen tillbaka till Columbird!

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86