Meny

Hitta rätt i djungeln av webbshopslösningar

Du har en kanonbra produkt att sälja – men hur går du vidare? I valet av betal- och fraktlösningar på en webbshop finns en hel del att fundera över. Men misströsta inte, vi guidar dig i djungeln. Vilka lösningar finns och hur håller man webbshopen i schack? 

Du har säkert redan koll på att vi designar och bygger hemsidor samt skapar innehåll, men visste du att vi också bygger webbshoppar? Det är inte ”bara” att bygga en snygg webbshop. Den måste vara både funktionell och användarvänlig – och kostnadseffektiv utifrån dina förutsättningar. Helt enkelt anpassad efter din verksamhet. 

I valet bör du fundera över vilka betaltjänster du vill erbjuda – och vilka du tror att dina kunder önskar. Är du redo för bindningstid? Och hur mycket får kalaset kosta? Kika på eventuell start- och månadsavgift samt transaktionsavgifter.

Några exempel på kandidater över betallösningar:

  • Payson Checkout: Alternativet för dig som vill erbjuda Swish som en av betaltjänsterna samt slippa bindningstid.
  • Klarna Checkout: Passar dig som vill erbjuda direktdebitering med BankID (som ett av alternativen) och inte har något emot ett års bindningstid. 
  • Svea Ekonomi Checkout: Kostnadseffektiv lösning som kommer med ett års bindningstid.
  • Collector Bank Checkout B2B: Fokuserar främst på större bolag och erbjuder en hel drös betaltjänster, däribland Swish och Köp nu – betala senare.  

I slutet av blogginlägget kommer en fullspäckad jämförelse (med reservation för leverantörernas eventuella prisjusteringar).  

… och så leveransen?

När du har valt betallösning behöver du klura ut hur varorna ska nå dina kunder. Det finns flera leverantörer att välja mellan, men för att underlätta rekommenderar vi UniFaun och Fraktjakt. Två pålitliga jättar. 

Försäkra din webbshop

Det sista steget är att se till att din webbshop fungerar felfritt. Hur säkerställer man det? Vi rekommenderar alltid ett support- och förvaltningsavtal. Trist term, vi vet, men ännu tristare om du inte har ett avtal när olyckan är framme. Avtalet fungerar som en försäkring – någon som tar hand om och servar både din webbshop och hemsida. Helt enkelt håller dem i skick. Garanterar att det finns backuper samt personer som är insatta i funktionaliteten och har tid avsatt för att hjälpa till om något strular. 

När vi på Columbird själva programmerat en hemsida bjussar vi alltid på de första tre månaderna på ett sådant avtal. Hojta till om du vill att vi kikar på din webbshop!


Den fullspäckade jämförelsen

BetallösningBetaltjänsterTransaktionsavgiftStartavgiftMånadsavgiftBindningstid
Payson CheckoutFaktura, Swish, delbetalning 3–24 mån, direktdebitering med kort, internetbank2,85 % + moms (minsta avgift 4,50 kr). 2 kr/överföring från Paysonkonto till svenskt bankkonto.0 kr0 krNix
Klarna CheckoutFaktura, delbetalning 6–24 månader, direktdebitering med BankID, banköverföring (Visa, Mastercard, Amex)från 3,50 kr
+ 2,79 %
0 kr0 kr12 mån
Svea Ekonomi CheckoutFaktura, delbetalning 3–24 månader, direktdebitering med kort, internetbank2,5 % oavsett betalsätt0 kr0 kr12 mån
Collector Bank CheckoutFaktura, Swish, direktbanksbetalning, kortbetalning, Collector Konto, kampanj: köp nu betala senare.B2B: 2,85 %
B2C: 2,45 %
ca 7 995 kr0 kr12 mån

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86