Meny

Columbird siktar högt tillsammans med Best Bemanning & Rekrytering

Columbird AB välkomnar Best Bemanning & Rekryterings holdingbolag One Of The Best in i verksamheten. På en ny nivå stärker de nu sitt tidigare samarbete genom delägarskap. Över en natt gick webbyrån Columbird från sex heltidsanställda personer till närmare 400 stycken nya medarbetare och potentiella ambassadörer – och ett ännu större nätverk.

– Vi har haft en nära relation – både affärsmässig och personlig – under flera års tid, så att det är just Best med sitt etablerade varumärke i Mälardalsregionen känns extra bra. Att de går in som majoritetsägare skapar en långvarig trygghet och de låter oss att fortsätta syssla med det vi kan bäst. Dessutom får vi 400 nya kollegor vilket är riktigt mäktigt, förklarar vd:n Richard Fröjdendal, som tillsammans med Henrik Roos och Robert Arbestål är delägare i Columbird.

Processen för delägarskap har pågått under hösten och parternas utökade samarbete innebär att de i större utsträckning kan ta del av varandras kompetenser.

– Det är ett affärsmässigt tillskott för oss, både ekonomiskt och kunskapsmässigt. De mål och delmål vi tidigare satt upp känns lättare att nå tillsammans med Best. De har stor erfarenhet av att driva affärer och bidrar med såväl spetskompetens som härlig energi. Det känns fantastiskt, säger Richard.

Tidigare har Columbird bland annat utvecklat Bests hemsida samt ett verktyg för publicering av rekryteringssajter. Fredrik Wahlqvist och Mårten Sporrong, grundare och ägare av Best Bemanning & Rekrytering, är optimistiska.

– Columbird är otroligt duktiga. Tillsammans vill vi utveckla affärstänket ihop och ser fördelar med branschernas olikheter. De är riktiga proffs på marknadsföring, något som är viktigt för Best. Vi tycker att vi är bra på det, men Columbird kan ännu mer. Det vi bland annat kan bidra med är idéer kring deras affärsmässiga utvecklingspotential, ett utrymme där vi gärna bidrar med den kunskap vi besitter, säger Fredrik.

Columbird planerar just nu den nya lokalen dit flyttlasset går i mars 2019. Mitt på Kungsgatan, i en anrik fastighet, kommer de högt siktande planerna att sättas i verket.

– Ett av målen är att bli marknadsledande i vår region och nu finns de rätta förutsättningarna på plats i och med Bests stora engagemang, säger Richard.

Läs mer om Best bemanning här

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86