Meny

Hallå, hallå Fredric!

Fredric Julius Wigh. Som handen i handsken på Columbird. Inte bara för att han är en härlig prick (vilket han är) men också för att han har erfarenhet av flera olika delar som vi jobbar med. Men vi låter honom berätta lite mer om det själv, va?  

… så, landade vi i vilken roll du får på Columbird?
Vi kallar det kommunikatör just nu men jag rör mig över gränserna; den mer tekniska sidan och även innehållssidan. Det känns bra, även om det är bra content jag gillar bäst att ta fram.  

Vad har du pysslat med tidigare?  
I början av min karriär så jobbade jag mycket med CSS:er, form i teknisk skepnad kan man säga, sedan har jag mest jobbat med content. Alltifrån textproduktion till rörligt. Tidigare har det varit på myndigheter, ett större konsultföretag och ABB i Västerås – stora jättar – så det är en ny grej för mig, bara att kunna sitta och se alla mina arbetskamrater samtidigt. 

Hade du något drömyrke som liten?
Ja, jag ville bli ”dataknutte”.

”Dataknutte”, vad gör en sådan?
Vad som helst med datorer, tänkte jag nog då. Det tycker jag väl att jag infriat. Jag skrev det i en sån där bok man skickade runt till klasskompisarna. Nu ligger den kvar i något vindsförråd. 

Vi måste ju fråga, har du någon favoritfågel? 
Ah, jag vet inte… ugglor är väl bra? Eller du. Pontiac Firebird. Det kan väl vara ett bra svar? 

Säg världens bästa låt. 
Jag har någon gång sagt att jag hade varit nöjd med att ha gjort Porcelain som nu Moby gick och gjorde i stället, men frågan är om det är ”världens bästa”. Eller vänta, en jävligt bra låt? Last goodbye med Jeff Buckley tar vi. Fast egentligen, många låtar av Neil Young är såklart fantastiska. Jag rekommenderar också alla att lyssna igenom Neil Youngs platta On the beach från -74.   

Ja, hur var det här med Neil Young?  
Än så länge har jag sett arton konserter – med förhoppningar om fler. Vi får se hur länge han orkar. Jag har lagt upp semesterresor baserat på var han spelar, så det har blivit en del konserter. Mest i Europa. Men jag flög även över till USA och såg två konserter. Första konserten var på samma ställe som Woodstock hölls 1969. Vi bilade dit vi från New York City, för att sedan ta oss vidare till Buffalo för att se Niagarafallen och tillbaka igen till utkanten av New York för ytterligare en konsert. 

Härligt. Finns några drömresemål kvar…?
Absolut, flera. Sydamerika skulle vara fantastiskt – var som helst i Sydamerika! Och Norge. Min farmor kom därifrån och naturen är så vacker. Det passar mig som både gillar att fotografera och att röra mig i naturen. Att paddla kajak på en fjord vore nåt.

Finns det något du verkligen vill göra, en punkt på en “bucket list”?
Jag påbörjade på en för några år sedan som jag började bockade av… nu vet jag inte var jag är på den, men det finns säkert flera punkter. Jag skulle verkligen vilja dyka med någon typ av stor fisk. Jag vet att jag har på min lista sedan tidigare att dyka med vithaj, men det får ju bli i bur då… 

Brukar du få höra att du är lik någon? 
Ja, min pappa. 

Stämmer det?  
Ja, det stämmer ganska mycket, framför allt till sättet men även utseendet. Väldigt lugna och eftertänksamma… sa jag nu, eftertänksamt… 

Du har gjort en del rörligt i dina dagar. Vilken är den allra snyggaste sekvens du sett?  
Oh, det finns många. Jag älskar film. Det står nog mellan slutscenen i Bladerunner från 1982 där Harrison Ford bevittnar hur Rutger Hauers karaktär dör i en snygg monolog, eller så är det en av de första scenerna i Star Wars från -77, när Luke Skywalker står och tittar på solnedgången med två solar. 

Några supersnabba: 
Hur många minuter kokar du äggen?
Vet inte. Den uppgiften har jag outsourcat till min äggkokare. 

Tyngsta du någonsin lyft…?  
130 kilo (vikter på gymmet) gissar jag på, men jag har aldrig försökt maxa. För mig handlar det mer om korrekt utförande framför att räkna vikterna. Kvalitet framför kvantitet. Det gäller oavsett vad jag gör.

Vad är det godaste du vet? 
Naturgodis. De där med cashewnötter med vad som kallas för yoghurt, men som egentligen är vit choklad. Winning!

Ett bra matställe i Eskilstuna? 
Jag tycker att Biografbaren är jäkligt bra. 

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86