Meny

Praktikant Hilda flaxar in!

Vi öppnar C-birds holk för Hilda Jonsson, praktikanten med koll på e-commerce, som gillar naturen på Sri Lanka och kaffe på morgonen – alltid med Oatly i!

Hisspitcha din utbildning!
Vad ska man säga, kanske rollen som ingen knappt vet vad den innebär? Nej då, men det handlar om hela kedjan med fokus på e-handel. Som e-commerce manager har du koll på delar som marknadsföring, analysera och optimera e-handel, lager och logistik, juridik med mera. Men det går att rikta in beroende på vad du vill ha för roll, till exempel e-handelschef. Just nu vet jag inte riktigt vilket håll det drar åt för mig, men det ska jag komma på nu, hoppas jag. Jag tycker designbiten är extra kul. Det visuella. Jag har alltid tyckt om färger, former och att skriva.

Sådana bitar har du jobbat en del med tidigare, va?
Ja, jag har jobbat med försäljning på olika vis och senast som butikschef på ONLY på Tuna Park i Eskilstuna där jag tagit hand om sociala medier både för den egna butiken och Sverigekontot. Superkul. Redan där kände jag att det var roligt med Instagram, bilder och visuella presentationer. Nog därför jag fastnade extra för min utbildning.

Berätta mer, varför lockade plugg?
Det var lite stilla i livet och jag ville göra något nytt, så jag sökte runt på internet och hittade TUC yrkeshögskola på distans i Jönköping. Utbildningen kändes rolig och rätt i tiden. Ett framtidsyrke. Det är som sagt ganska brett och går att rikta in.

Hur kommer det sig att du flaxade till Columbird för praktikplats?
E-commerce inkluderar delar som marknadsföring, sociala medier, upplägg på webbshop och liknande så att ha praktik på Columbird passar perfekt. Visste att Sanna jobbar på Columbird, sedan såg jag jobbannonsen för en webbutvecklare och tänkte ”Vilket roligt företag, här vill jag jobba”. Lite cheesy, kanske, men sant! Det kändes inbjudande och familjärt – och ett sådant företag vill jag jobba på. Jag skulle nog till och med kunna säga att annonsen gjorde så att jag ville ändra tillvaron och börja plugga.  

Wow kul! Vi är glada att ha dig här. Vad gör du när du inte är här?
Ja, vad gör man? Jag har ingen direkt hobby men gillar att röra på mig och träffa vänner. Gärna samtidigt, så vi brukar vara ute och gå eller bokar in tid att ses på gymmet. Sedan har jag ett intresse för mat och äter gärna speciell mat på lite finare restauranger, då helst asian fusion – med riktigt gott vin. Någon liten dröm finns om att ta en sommelierutbildning för att ha den kunskapen.

… finns det fler drömmar?
Inte direkt. Jag tar dagen lite som den kommer men visst tänker man också på att det vore coolt att ha möjligheten att bygga ett eget hus, så det finns på en to-do list. Kanske får det plats en liten hund och ett par barn i huset sedan?

Någon favoritfågel?
Jag är livrädd för fåglar! Det värsta jag vet! Men jag är ett stort Harry Potter-fan så får väl säga fenixfågeln.

Aj då, vi vänder på det: Vad är det bästa du vet?
Att resa. Jag älskar att resa!  

Sand mellan tårna eller after ski?
Hundra procent sand mellan tårna. Jag har rest mycket när jag var yngre och sett mycket av världen. Det är jag väldigt tacksam för att jag haft möjlighet att göra. Med familjen har vi som mål att åka till de sju underverken och nu har vi två kvar: Machu Picchu och Taj Mahal.

Nyligen var jag i Costa Rica med min kille, men han gillar inte att ligga i solen och steka så vi åker runt och ser mycket cool natur. Fotar och filmar. Det gillar jag. Då passar inte all inclusive…

Något land du gillar extra mycket?
Allra bäst är nog Bali. Det är något extra där. Helheten. Människorna. Men den allra finaste naturen jag sett är nog Sri Lankas och ett drömresemål är Hawaii, nog mest för just den otroliga naturen. Något känns bara att jag ”måste” åka dit.

Vill du ha en kopp kaffe på morgonen när du glider in på kontoret…?
Ja, tack! Jag älskar kaffe. Som besatt. Mest på morgonen, det kaffet är heligt. Sedan blir det kanske tre koppar – alltid med Oatly!

Varmt välkommen, Hilda!

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86