fbpx
Meny

Hur ser svenskarnas liv på internet ut?

Nu har vi landat lite i årets rapport Svenskarna och internet från Internetstiftelsen. I går släppte de sina undersökningar kring svenska folkets internetvanor, internets utveckling och hur samhällets digitalisering ser ut. Inga häftiga överraskningar men absolut intressant. Så, vad gör vi? Vilka tjänster använder vi? Och vad är meningsfullt? 

Det vi bland annat fastnar vid är att 95 procent av svenskarna använder internet och 91 procent gör det dagligen. Främst via mobilen – så anpassa era sajter för mobilanvändare! Det gör vi alltid.

Sociala medier

Majoriteten av internetanvändarna hänger på sociala medier. Där fortsätter den dagliga användningen öka och de största plattformarna är fortfarande Facebook, Instagram och Snapchat. 

Meningsfullt innehåll 

För första gången lyfter rapporten även meningsfullt innehåll. Användarna är medvetna. Ställer högre krav på upplevelsen under sin skärmtid. Content som engagerar är viktigt. 

Å för att inte försvinna i bruset? Vi kan inte längre bara publicera den där lunchbilden, varje dag, eller en liknande selfie gång på gång. Skapa varierande innehåll. Strategiskt och varumärkesbyggande. Kvalitet före kvantitet. Innehållet ska vara både ärligt och värdefullt.

SEO 

Sökandet av information på nätet ökar också. Hela 96 procent googlar. Om vi inte varit tydliga i tidigare blogginlägg: det är skitviktigt med SEO (sökmotoroptimering). Sedan 2014 har den dagliga informationssökningen på internet mer än dubblerats. 

Var detta tillräckligt? Eller är du sugen på att veta ännu mer? Läs hela rapporten här.

Kontakta oss

Henrik Roos

Henrik Roos

Vd / Digital strateg / Art Director

Hör av dig till mig om du har frågor om Columbird, behöver hjälp med marknadsföringsstrategier eller design. Kanske läge för en ny hemsida, nytt utseende på appen eller företagets sociala medier? Eller börjar vi med den digitala strategin?

016 316 01 82

Robert Arbestål

Robert Arbestål

vVD / Webbutvecklare / SEO

Ring eller dra iväg ett mejl om du inte bara vill finnas på nätet utan verkligen synas. Jag hjälper dig bland annat med att optimera din hemsida, dina Google Ads, din SEO eller om du bara vill surra över en kopp kaffe. Just ja, det är till mig du hör av dig om du har frågor kring fakturor också.

016 316 01 81

Anders Wansulin

Anders Wansulin

Art Director

Hojta till om du behöver formstark och långlivad design, alltifrån logotyper till grafiska profiler. Vi fixar snygga, genomtänkta kampanjer med rätt budskap och trycksaker. Traditionell eller digital reklam. Nemas problemas.

016 316 01 83

Joakim Wallin

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Sanna Ek Mählkvist

Content manager | Föräldraledig

Är du på jakt efter någon som skriver, fotograferar eller styr upp sociala medier? Hör av dig till mig. Förutom content i form av copy och foto arbetar vi med marknadsföringsstrategier och har redaktionell kompetens.

Oliver Larsson

Oliver Larsson

Praktikant

Våra tjänster

Utvalda uppdrag