Meny

Morsa på vår nya digitala designer!

Vi öppnar fågelburen för den digitala designern Jocke Wallin! Ett nytt ansikte för dig? För några av oss på Columbird också, medan vissa går “way back” som man brukar säga. Välkommen!

Vad gjorde du innan du landade här?    
Mest jobbat som originalare här i stan, varit en kortis i Västerås och även Stockholm. Senast var jag uthyrd kommunikatör under ett års tid. Formgivning är ju roligast. Arbetsuppgifterna på ett mindre företag som Columbird känns omväxlande och jag kan hoppa in där det behövs.

Å du har en högskoleutbildning i bagaget…?
Det stämmer. Jag gick ut 2006 från Informationsdesign – Textdesign, Mälardalens högskola.

Hade du en bild av Columbird innan du började?
Ja, jag har jobbat med Anders tidigare – då blev det en del hyss – och vi delade kontor med Columbird så jag lärde känna både Henke och Robban. V har haft en del kontakt sedan dess och det kändes som att jag visste vad som väntade: ett kul gäng som gör bra grejer.

Anders berättade om en scooterklubb och att du lirar i band. Berätta mer!
Jag är inte så aktiv, men ja, jag har en veteranscooter. Det blir ganska sällan som jag kör numera, men då och då. Och ja, jag har två projekt igång där jag spelar med kompisar. Det är kul! Ena är ett band som heter Lindäng med en replokal i stan, inhyrd i en studio där vi kommer spela in framöver. Det andra är tillsammans med en barndomskompis. Vi träffas och spelar hemma i hans garage i Kungsör. Egentligen ”träffas vi och lirar lite bara” men det är ingen hög tröskel till att spela in, så det gör vi också.  

Vad är det för genre?

Rock, typ.

Har du några låtar på lager som vi borde lägga till på kontorets Spotifylista?
Då lägger jag till dessa:
Mogwai – Ceiling Granny
DANIEL4EVER – Sång för Sanjin
Phoebe Bridgers – Kyoto

Säg en låt du aldrig vill höra igen.
Coco Jambo av Mr President. Jag trodde den begravdes med nittiotalet, men min dotter har precis ”upptäckt” den på förskolan. Hon har också upptäckt Spotifys repeatfunktion. Dålig kombo.

Sedan gillar du att ”springa idiotlångt”, va?
Ja. Trail running. Jag gillar att springa i skogen, det har tagit över scooterintresset lite. Nu ska jag testa att ”springa idiotlångt” på Höga kusten. 56 kilometer. Det är relativt långt, men det finns ju personer som springer längre, till exempel de som väljer Höga kustens långa bana på 130 kilometer. Men det är roligt och jag springer främst för någon slags naturupplevelse och för att uppleva platser.

Jisses, hur förbereder man sig för 56 kilometer?
Jag får återkomma för att se om det gick bra, men man försöker väl springa så långt som möjligt så många gånger som möjligt innan. Jag kommer springa med en gammal kompis som flyttat från stan, så det blir intensivt umgänge under… ja, hur många timmar det nu blir, så vi får väl se om vi tröttnar på varandra. Han gissar att det tar tio timmar. Jag tycker det låter länge. Men han har gjort sådant här förut så jag får lita på honom. Sedan måste man ha med energi att trycka i sig så man orkar också. Det är ganska klurigt att äta under tiden man springer och jag har aldrig sprungit så här långt tidigare. Roligt, men en utmaning.  

Det skvallras om ett fotbollsintresse. Hur mår en Tottenham-supporter just nu?
Jo, det finns ett intresse och som Tottenham-supporter mår man sådär. Men det går ju upp och ner och nu är det tack och lov uppehåll. Jag spelade själv i kanske 20 år. Först i IK City och sedan i vuxen ålder blev det (oftast som anfallare) i IF Blå.   

… och så några snabba funderingar att runda av med! Din inställning till kaffe?
Det är… gott. Och ofta nödvändigt. Jag är småbarnsförälder och har en nära relation med kaffe.

Har du en favoritfågel?
Koltrast.

Det svaret levererades snabbt. Har du en motivering?
Ja, det finns en motivering och det har med mina barn att göra. När vi väntade vår yngsta så frågade vi storasyster om hon hade något namnförslag. ”Koltrast” sa hon då. Det blev inte det, men vi kallar henne för det ibland. Penny Koltrast.

Som Värvet så briljant brukar fråga i sin podd: Vill du rekommendera något?
Det här blir helt random kanske, men jag kan rekommendera en YouTube-kanal som heter Vin-tv med Frida Lund. Det handlar om vin på ett ganska lättsamt sätt.

Har du ett bra vin att rekommendera också?
Ett vin från Etna som heter Susucaru Rosso. Väldigt gott!

Säg något snyggt som designats eller skapats.
Jag gillade HBO-serien Lovecraft Country. Snygg intrografik och estetik överlag.

Stort tack, Jocke! Och välkommen till “CB”.

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86