Meny

Bienvenue, vår nya webbutvecklare Amanda!

Fortsatt kvitter! Amanda Jakobsson flyger in i buren och tar plats vid skrivbordet next to Robban. Nu får du lära känna vår nya webbutvecklare lite bättre, som gillar att få vara kreativ men samtidigt teknisk.

Vad pysslar du med just nu?
Bygger en biljettshop till Arsenalen

… och det är webbutvecklingsbiten du kör?
Precis. Jag kommer sitta en hel del med WordPress framöver, vad jag vet so far. Det gillar jag. Det blir lite allt möjligt för min del på Columbird. Jag ser fram emot att utvecklas och ta ansvar. En liten byrå, men som ändå har designers och content managers att jobba tillsammans med. Kul!

Förresten, du bor inte i Eskilstuna…?
Nej, så jag pendlar till kontoret. Bor tillfälligt i Södertälje men planerar att röra mig mot Strängnäs då jag har både familj och vänner i Mariefred. Men jag har varit på fest, studentfirande och i parken här tidigare. Det är stor skillnad emot att pendla hit jämfört med Stockholm som jag är van vid. Det här är lyxigt.

Vad har du för utbildning i bagaget?
Studerade nyligen en tvåårig YH-utbildning inom webbutveckling och tog examen i juni.

Hurra! Har du redan hunnit fira?
Ja, en vecka innan jobbet började var det firande.

Visste du något om Columbird innan du började?
Jag sökte praktik för ett år sedan. Redan då ville jag närma mig Strängnäs-hållet, så tänkte flytta och hitta boende i närheten. Jag kikade runt och såg att Columbird fanns som byrå. Men ja… covid skedde, och det blev svårt med praktik. Men sedan såg jag på LinkedIn att Columbird sökte webbutvecklare nu när jag gick ut, så det var tur!

Hur känns det? Har du hunnit landa?
Det är två veckor in bara så mycket nytt, lite nervöst, men jätteroligt. Alla är trevliga och det är roligt att kunna vara på plats på kontor igen.  

Hur landade du i just webbutveckling?
Jag har bloggat och hållit på med WordPress sedan jag var ung, så intresset kommer lite därifrån. Sedan ville jag jobba med teknik. Webbutveckling blev det för att man får vara kreativ och samtidigt teknisk.  

Hade du något drömyrke som barn?
Delfinskötare ville jag bli då.  

Å vad gör du när du inte jobbar?
Oj… dricker vin, umgås med vänner och sover. Jag är ganska seg på morgonen. Det absolut första jag gör när jag vaknar är att starta vattenkokaren för att dricka varmt vatten med citron i. Ett substitut för kaffet nu när jag dragit ned på koffeinet till en kopp om dagen.

Berätta något vi inte vet om dig!   
Jag är frankofil. Mitt intresse är Frankrike kan man säga. Älskar Frankrike! Jag har rest en del i landet och älskar franska filmer och randiga tröjor. Musiken. Maten! Vin och ost! Ost, framför allt.

Schyst. Något vintips?

Rekommenderar ett lättare Bourgogne med mycket smak från Frankrike av Oliver Leflaive.

Vilka låtar vill du lägga till på kontorets Spotifylista?
Det borde varit något från min franska lista men jag tar Baby av Ariel Pink, Brooklyn Baby av Lana Del Rey och Float On av Modest Mouse.

Säg en låt du fått nog av.
Bed Of Roses av Bon Jovi.

Några snabba slutfunderingar då… djurmänniska?
Nja… jag har en hund. Chihuahuan Sadie, 13 år gammal. 

Som ny på Columbird. Har du en favoritfågel?
Kolibri!

… och som webbutvecklare: Frontend eller backend?
Både och.

Har du en favoritplats?
Det får bli Paris!

Finns det en “bucket list”?
Resa mer skulle jag säga. Costa Rica är nästa plan. Härligt med sol, värme och så. Sydamerika är en världsdel jag ännu inte hunnit med.

Tack Amanda! Och varmt välkommen till Columbird!

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86