Meny

Nya muskler till contentavdelningen!

Koka kaffet, skaka proteinshakern, fram med tangentbordet – nya muskler har anlänt till contentavdelningen! Sandra Rundlöf, ny på kontoret som content manager men välbekant sedan tidigare frilanssamarbeten. En textdesigner och skribent som vi välkomnar med öppna armar.

Nu har du landat, efter att tidigare flaxat omkring en del, visst?
Det stämmer. Jag kommer från Flen, en liten by mitt i hjärtat av Sörmland. Efter gymnasiet gjorde jag den klassiska working holiday-resan till Australien, Sydneys Bondi Beach. Ett halvår senare var sparkontot länsat… så vidare till Norge för att knega! Därefter landade jag här i Eskilstuna och har hittills hunnit med tre år på högskolan, en sväng som hälsoredaktör och sjuhelsikes många frilansuppdrag.

Men visst hade du tänkt flyga söderut innan du landade här…?
Söderplaner, just ja. Jag har min kära mamma i Göteborg och systra mi i Lomma. Tanken var att flaxa vidare söderut till hösten men så kom Columbird och lockade in mig i boet. Vilken tur!

Så vad kommer du göra nu på Columbird?
Dricka upp ert kaffe…? Nej (jo), jag kommer att skriva alltifrån SoMe-captions till magasinporträtt och rena webbtexter. Texter, redaktörskap och sociala medier. Som textdesigner bär jag alltid med mig ett användarperspektiv i bakhuvudet – vem ska läsa texten och varför?

Berätta, det här med bokstäver är något du lattjar med även på fritiden?
Visst är det så. Columbirds Sanna gav mig en gång en bok som uppmanar till att skriva en mening om dagen. Den moderna och stressade personens dagbok, typ. Jag är tacksam över att ha så många minnen bevarade däri. När hjärtat känns tungt försöker jag mig också på lite poesi – både läser och skriver eget. Som en varm kram en krispig vintermorgon.

Bästa poeten är…?
Bodil Malmstens Det här är hjärtat, oh my, den känns.

Vad är det med dig och kaffe egentligen?
Jo, jag är en sån person som skulle må allra bäst av att ha en bryggare på nattduksbordet. Det måste väl gå att synka den med alarmet? Tänk att få andas in doften av nybryggt kaffe när man fäller upp ögonen på morgonen. Skummad havremjölk är alltid given i ekvationen, och ibland lyxar jag till det med kanel, kardemumma eller vaniljpulver – så gott, testa!

Det har hänt att du kallats för Hulken, vill du berätta varför?
Haha, förmodligen för att jag skryter alldeles för mycket om mina stordåd i boxen (se även: träningsanläggning där crossfit utövas). Jag tränar mycket, och älskar det. Bortsett från text är crossfit mitt största intresse, helt klart. Jag spenderar gärna en fredagskväll täckt i magnesium och svett.

Vad lyssnar du på när det vankas personbästa på gymmet?
Svensk hiphop. Gärna Silvana Imam eller av Maskinen. Ju fler svordomar, desto bättre.

Drömyrke som liten?
Sångerska. Som barn fick familjen utstå ett par vardagsrumskonserter. Jag stod längst fram, dansade tafatt med kliv i sidled, greppade tag i en hårborste och sjöng till Brittan. Sången höll jag faktiskt i ett tag, tog sånglektioner och pluggade på Rytmus musikgymnasium. Nu har jag dock förlikat mig med att den här pipan gör sig bäst inom hemmets fyra väggar (förlåt mina grannar). Textintresset började också tidigt, med berättelser och dikter, men det tog ett bra tag innan jag insåg att det ju går att jobba med att skriva.

Säg världens bästa låt?
Nej, be mig inte, jag kan inte. Helt klart en Håkan Hellström-låt, men vilken? Aprilhimlen och Försent för Edelweiss är fina… likaså En midsommarnattsdröm… och Kärlek är ett brev skickat tusen gånger. Ja, det blev fyra, funkar det?

Bästa matstället i Eskilstuna?
Det finns flera godbitar såsom libanesiska Meze och pizzagudarna Tipo 00, men inget slår en tryffelburgare från Phil´s. Den är min ständiga go-to.

Brukar du få höra att du är lik någon?
Förutom syrran, min dubbelgångare, har jag hört Reese Witherspoon. Välkomnar komplimangen, men köper inte resonemanget.

Varmt välkommen, Sandra, vi tror du kommer passa perfekt hos oss på Columbird!

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86