Meny

Mål i sikte – Emma har hittat hit!

Vad har fotboll gemensamt med digital marknadsföring? Emma Holmgren, vår praktikant! Efter att ha farit runt i Uppsala, Linköping och Stockholm landade hon här i stan, hos Eskilstuna United och nu även hos oss på Columbird. Vi kan inte erbjuda många fotbollsrelaterade skills, men vi hjälper gärna till på vägen mot att bli en fullfjädrad digital marknadsförare!

Berätta, hur hamnade du här?
Jag flyttade till Eskilstuna för drygt en månad sedan tack vare fotbollen. Jag fick ett erbjudande om att spela professionellt som målvakt för Eskilstuna United… som ju är Columbirds samarbetspartner. Så på den vägen hittade jag också hit!

Vad kommer du göra på Columbird?
Jag har tidigare sysslat en del med SEO inom plugget och vill nu lära mig mer om sociala medier och annonsering.

Hur funkar kombon marknadsföring och fotboll?
Bra! Utbildningen är egentligen på plats i Linköping, men det där har jag varit tvungen att forma om eftersom jag flyttat runt en del. Sökt information på egen hand i stället för att gå på föreläsningar. I sommar är jag färdig med utbildningen och hoppas kunna kombinera det yrket med fotbollen i framtiden.

Du gillar att ha mycket på gång?
Oja, jag är en ganska rastlös person som ogillar för mycket dötid. Om jag får chansen att spela fotboll på heltid kommer jag självklart satsa, men jag tror det kommer finnas tid för något litet på sidan av.

Idrottsintresset, stannar det vid fotboll?
Nej, jag spelar också padel och golf just nu. Tidigare spelade jag bandy och vann till och med VM-guld med ungdomslandslaget för kanske åtta år sedan. Jag är också lite av en skogsmulle som gillar att vara i naturen, fjällvandra, åka skidor och paddla kanot.

Har du några mer stillsamma intressen?
God mat är ju kul, både att laga och att äta. Gärna tillsammans med vänner. Det finns inte mycket som slår en grillad köttbit, men grillningen får någon annan gärna stå för. Jag är lite av en periodare när det kommer till matlagning. Nu är jag inne på det asiatiska spåret.

Men frullen gärna får vara basic?
Haha, ja, i alla fall just nu. Förut var smoothie bowl det självklara valet – det åt jag i säkert ett och ett halvt år. I höstas hade jag en äggperiod också, men nu?  Nu vill jag bara äta knäckebröd och dricka vatten. Det är SÅ gott! Lätt att variera med pålägg och så är kranvatten det bästa jag vet i dryckesväg.

Vi måste fråga: Vad lyssnar du på inför en match?
Ärligt talat har jag noll musikintresse. När jag väl lyssnar blir det typ (pinsamt nog) Samir och Victor. I omklädningsrummet blir det ofta house, och sån musik hatar jag. Basen! I mina lurar blir det mest realitypoddar, oavsett om jag är på gymmet eller cyklar på väg till träningen.

Visst får cykeln ibland hälsa på din vinnarskalle?
Det stämmer. Jag tävlar i allt och mot alla, oavsett om det gäller att cykla till träningen, en tur på golfbanan eller skarpt läge på match. Det är seriöst.

… och vinnarskallen mådde jäkligt bra på EM 2015?
Åh, ja, vilket minne! Det var i Israel, ett riktigt häftigt land. Jag spelade i WU19 och vi var inte ens tippade att gå till slutspel. Det var stort. Gruppspelet gick bra, vidare till semi där vi vann i ett straffdrama. Sedan slutade vi upp med 3–1 mot Spanien.

Tack Emma, och välkommen till oss!

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86