Meny

Säg hej till Columbirds nya vd!

Ryktet stämmer! En ny överkucku har landat i buren, även om ansiktet är minst sagt bekant för oss birds. För er andra är det nu dags att lära känna honom lite bättre.

Välkommen Mårten Sporrong, gick resan bra?
Tack, resan gick bra. Eftersom jag redan var i huset så var den lagom lång.

Precis, för de som inte har koll på dig så kommer du ju från vårt systerföretag och kontorsgranne Best Bemanning & Rekrytering. Berätta!
Ja, jag är delägare, koncernstrateg och marknadsansvarig där och kommer fortsätta med det vid sidan om arbetet på Columbird.

Vad har du gjort tidigare?
Lite blandat. Jag var i mediabranschen några år, som annonschef på Folket och vd på ett företag som gjorde tidningar. Sedan jobbade jag med rekrytering och bemanning ett tag innan vi startade Best. Där har jag varit konsultchef, vd och ja…vaktmästare typ. Det blir så ibland, man får rycka in där det behövs.

Var kombinationen koncernstrateg/marknadsansvarig/vaktmästare drömyrket som barn?
Nej, jag ville nog bli Björn Borg. Eller fotbollsproffs. Och senare historielärare. Jag har alltid varit intresserad av historia, samhällskunskap, statsvetenskap och liknande.

Apropå historia, du och Columbird går ju faktiskt waaaay back?
Verkligen. När vi drog igång Best 2009 var det AD-Anders, som jag kände sedan tidigare, som tog fram loggan från en skiss jag försökt göra på en servett. Sedan har vi jobbat mycket ihop genom åren, och idag är ju Columbird i princip Bests kommunikationsavdelning.

Ja, du har ju faktiskt redan järnkoll på vad vi gör här. Så, vilket är ditt favoritkodspråk?
Just de tekniska detaljerna har jag kanske inte full koll på än. Men jag vet ju hur bra det blir när koden är kodad, loggan är designad och kampanjerna är på plats. Så en stor del av mitt jobb blir att få fler att förstå det. Så alla kan fortsätta göra det de är bra på, som kod till exempel.

Har du någon favoritfågel?
Rödhake. Jag gillar den röda signalfärgen. De är tvungna att visa upp sig men har ändå många faror att förhålla sig till. Blåmesar är också schyssta. Jag föredrar små, ettriga arter framför örnar, falkar och liknande.

Anar vi ett ornitologiskt intresse?
Nja, inte direkt. Men en gång gjorde jag faktiskt en roadtrip till Västergötland ihop med en fågelskådande granne för att titta på en Ägretthäger som flugit vilse och hamnat i Sverige.

Vad gör du annars när du inte jobbar?
Helst umgås jag med familjen. Sen gillar jag idrott och tävlingar av olika slag, både att utöva och att titta på. Jag hatar att förlora, gillar att vinna och blir väldigt engagerad – jag kan till exempel gråta när jag tittar på skidor och rycks med i målgången. För att balansera det blir jag lugn av att vara ute i naturen och plocka svamp, cykla eller springa.

Vad är det bästa du vunnit själv?
Det var när vi på Best blev utsedda till Årets marknadsförare. Utan tvekan.

Du har ett stort tennisintresse?
Ja, jag spelade mycket med kompisar som ung, även om det inte var i organiserad form. Det blev först i 40-årsåldern som jag började ”på riktigt”. Under en semesterresa vaknade jag varje morgon tidigare än resten av familjen och slog ihjäl tiden fram till frukost på hotellets tennisbana. Sen fortsatte jag spela när vi kom hem från resan.

Har du ett favoritslag?
Forehandvolley. Jag trivs bäst framme vid nät.

Har du någon favoritplats utanför tennisplanen?
Bredvid min fru Cina.

Rekommendera något!
Då blir det en flaska L’Hospitalet. Jag gillar rött vin, och det här är en favorit. Det serverades faktiskt på Nobelmiddagen för några år sedan, trots att det prismässigt ligger tusenlappar under vad som brukar hällas upp där.

Slutligen, vilka låtar lägger du till på kontorets Spotifylista?
Det blir With or without you med U2 och Stairs av INXS.

Tack Mårten och varmt välkommen till Columbird!

Kontakta oss

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Content Manager

016 316 01 84

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86