Meny

Appar

För att kärnfullt berätta vad en applikation egentligen är skulle man kunna säga att det är ett specialiserat program byggt för mobila enheter. Men det är, så klart, inte riktigt så enkelt då det finns flera varianter av applikationer, dessa varianter kallas Native-, Webb- och Hybridapp. Låt oss reda ut begreppen.

Native

Nativeappar är plattformsberoende applikationer som laddas ner och installeras direkt på din smartphone eller surfplatta. Att programmera applikationer “Native” ger dig tillgång till telefonens eller surfplattans inbyggda funktioner såsom GPS, Kameran, push-notiser osv. Prestandan för den här typen av applikation är hög då all kod körs lokalt på telefonen. En installerad nativeapp kan användas utan uppkoppling mot Internet. Du får också tillgång till och kan distribuera din app i appstores (Apple App store & Google Play).

Webbapp

Webbappar installeras inte direkt på telefonen utan körs istället direkt i telefonens webbläsare.

Att bygga en app på detta sätt gör den plattformsoberoende vilket innebär att det inte spelar någon roll om du har en iOS eller Androidbaserad smartphone, appen kan användas oavsett plattform. Till skillnad mot en Nativeapp så hämtas webbappens information från internet och det gör att uppdateringar kan ske utan att de först måste godkännas av Apple eller läggas ut i en ny version på Google Play. En nackdel med en webbapp kontra en nativeapp är att användaren behöver internetåtkomst för att ta del av den information som finns i appen och det är också hastigheten på användarens internetuppkoppling som styr hur snabbt varje “sida” i appen kan laddas.

Hybridapp

Hybridappar är en blandning av de två ovanstående. De är grymt bra och tillåter oss att producera applikationer med EN kodbas men samtidigt nå alla relevanta plattformar – på deras respektive mobila marknader (App Store, Google Play med flera). Därtill kan man även lägga en version i helt online. Vi rekommenderar inte Hybridappar för applikationer som har stort behov av hårdvaruprestanda – då rekommenderar vi en Nativeapp.

Kontakta oss

Henrik Roos

Henrik Roos

Digital strateg / UX / UI

016 316 01 82

Robert Arbestål

Robert Arbestål

Webbutvecklare / SEO

016 316 01 81

Anders Wansulin

Anders Wansulin

Art Director

016 316 01 83

Joakim Wallin

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Mårten Sporrong

Mårten Sporrong

VD

070 218 19 25 / 016 316 01 86

Våra tjänster

Utvalda uppdrag