fbpx
Meny

Inte helt redo för WordPress 5?

Lugn, vi hjälper dig!

Vi rekommenderar dig att uppdatera till de nya versionerna av WooCommerce och WordPress – fast med försiktighet. Vi hjälper dig i de olika stegen!

Varför uppdatera?

Uppdateringar kommer av en anledning – i detta fall för att bli säkrare, stabilare och ännu bättre.

Har du supportavtal? Då löser vi allting åt dig!

Har du inte? Se erbjudandet längre ned!

Vad förändras – och vad innebär det för dig?

Den huvudsakliga förändringen i WordPress 5.0 är det nya redigeringsverktyget Gutenberg. Efter uppdateringen kommer utseendet och funktionerna se annorlunda ut när du redigerar inlägg och sidor.

Den mest använda e-handelslösningen för små och stora företag är WooCommerce. Nu har de släppt en ny version som tillägg. Det är viktigt att uppdatera till den före du uppdaterar till WordPress 5.0. 

I vissa fall är det enbart administratören som har behörighet och kan genomföra uppdateringarna. Se över dina tillägg, så du har de senaste versionerna. Du behöver sedan veta: hur du går tillväga, sparar och backar om något går snett. De nya versionerna ska även uppdateras i en viss ordning. Risken är annars att tillägg slutar fungera, att det påverkar ditt tema och i värsta fall slutar hela hemsidan fungera. Om du inte känner dig säker – hör av dig!

Rekommendationer innan uppdatring

• Spara kopior av webbplatsens alla filer samt databasen. Vissa webbhotell gör det åt dig. Ingår för våra supportavtalskunder.

• Avsätt tid till att uppdatera – det går åt mer än man tror.

• Skapa en kopia av webbplatsen att testa uppdateringarna på. Antingen på en annan webbadress eller lokalt på din dator.

• Kontakta oss om du känner dig osäker. Ingår för våra supportavtalskunder.

Uppdatera följande ordning

1. WooCommerce 3.5.2
Den senaste versionen av e-handelstillägg har nya funktioner. För att det ska fungera till WordPress 5.0 behöver du uppdatera.

2. Yoast SE0 9.20
Om du har Yoast SEO installerat måste du uppdatera. En ny version släpptes 20 november 2018. Sidan får då tydligare och bättre synlighet för webbmotorer i sökningar.

3. WordPress 5.0
Publiceringsverktyget WordPress får ett nytt redigeringsverktyg med namnet Gutenberg som skapar mediarika sidor och inlägg. Det blir lättare för dig att lägga in galleri, video och ljud. En ny version släpptes 6 december 2018.

4. PHP
Slutligen är det bra att se över vilken PHP du har. Den informationen finns på ditt webbhotell. Har du en gammal PHP på webbservern? Då rekommenderar vi att uppdatera till version 7.2 eller senare.

Erbjudande från Columbird

Supportavtal
Tycker du det verkar krångligt att uppdatera? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Gutenberg
För att du enkelt ska kunna redigera hemsidan själv i det förändrade utseendet hjälper vi dig att uppdatera verktyget!

Classic mode
Vill du att det ska se ut precis som tidigare? I så fall hjälper vi dig att installera classic mode. Uppdatera hemsidan Vill du ta ett nytt grepp om hela hemsidan, med de nya funktionerna inbakade?
Vi hjälper dig – kontakta oss så berättar vi mer!

Tveka inte att höra av dig!
Robert Arbestål
016-316 01 80
[email protected]

Kontakta oss

Henrik Roos

Henrik Roos

Vd / Digital strateg / Art Director

Hör av dig till mig om du har frågor om Columbird, behöver hjälp med marknadsföringsstrategier eller design. Kanske läge för en ny hemsida, nytt utseende på appen eller företagets sociala medier? Eller börjar vi med den digitala strategin?

016 316 01 82

Robert Arbestål

Robert Arbestål

vVD / Webbutvecklare / SEO

Ring eller dra iväg ett mejl om du inte bara vill finnas på nätet utan verkligen synas. Jag hjälper dig bland annat med att optimera din hemsida, dina Google Ads, din SEO eller om du bara vill surra över en kopp kaffe. Just ja, det är till mig du hör av dig om du har frågor kring fakturor också.

016 316 01 81

Anders Wansulin

Anders Wansulin

Art Director

Hojta till om du behöver formstark och långlivad design, alltifrån logotyper till grafiska profiler. Vi fixar snygga, genomtänkta kampanjer med rätt budskap och trycksaker. Traditionell eller digital reklam. Nemas problemas.

016 316 01 83

Joakim Wallin

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Sanna Ek Mählkvist

Content manager | Föräldraledig

Är du på jakt efter någon som skriver, fotograferar eller styr upp sociala medier? Hör av dig till mig. Förutom content i form av copy och foto arbetar vi med marknadsföringsstrategier och har redaktionell kompetens.

Oliver Larsson

Oliver Larsson

Praktikant

Våra tjänster

Utvalda uppdrag