fbpx
Meny

Hur var det med det här nu igen…?

Gör ni bara hemsidor?
Nej för sjutton! (Men gärna det också, det har vi pysslat med länge). 

Måste jag ha en hemsida? 
Det rekommenderar vi. Om du vill synas. Hemsidan är ett fönster utåt och en plats du kan styra över själv. 

Sociala medier då…? 
Absolut. Det med. 

Men gör Columbird trycksaker också? 
Det löser vi också, ja! Vi har lång erfarenhet av bland annat foldrar, visitkort, foliering och andra skyltlösningar. Stort som litet. 

Varför ändrar bilden överst på hemsidan storlek? 
Jo, beroende på vilken upplösning din datorskärm har så upptar bilden olika stor yta av skärmen. Det är därför svårt att ha ett enda format som passar perfekt till alla skärmar. Proportionerna på bilden kan bli svåra att jobba med i ett mindre format när man sedan ska lägga upp foton. 

Vad är SEO? 
SEO, eller sökmotoroptimering som det också heter, busvisslar på Google och hjälper dig att bli hittad. Vi på Columbird har olika tips för ett aktivt SEO-arbete i alla delar: programmering, design och innehåll. 

Anpassar ni för mobil? 
Alltid. Responsive since 2011. 

Så, hur länge har Columbird funnits? 
Under 2011 korsades en programmerare med en formgivare. Columbird föddes. The rest is history.

Jag bor utanför Eskilstuna, löser vi det? 
Absolut! Vi utgår från Eskilstuna (Kungsgatan 33) och har just nu större fokus på digitala verktyg för möten.

Vad gör en digital kommunikationsbyrå? 
Columbird har gått från att vara en designdriven webbyrå till en digital kommunikationsbyrå. Vi har nu fler fåglar i buren (läs: fler medarbetare) som gör det möjligt för oss att arbeta med varumärken i helhet på ett annat sätt. Från programmering till design och innehåll, för både tryckt material och digitalt. Vi är experter på digital närvaro: webb, design, content och sociala medier. Läs gärna vidare om Våra tjänster.

Sedan fixar vi allt från webbshopar till grafiska profiler, redaktionella delar, internkommunikation, storytelling, myndighetsprojekt till öletiketter… listan blir milslång om vi rabblar allt. Vi vänder gärna på steken: Vad behöver du hjälp med? 

Vänta, content och innehåll, är det samma sak? 
Precis! Helt rätt. Bara en engelsk och en svensk version. På Columbird skapar vi innehåll i form av text, bild (såväl fotografier som grafiska inslag som ikonprogram) samt videoproduktion och animeringar. 

Vad är UX? 
UX står för User Experience. Användarens upplevelse. Vi arbetar alltid med användaren i fokus. Hur blir hemsidan tydlig och tillgänglig? Hur hjälper vi besökaren att navigera rätt? Och hur blir innehållet begripligt? 

Min webbläsare laddar segt. Vad kan jag göra?
Uppdatera (eller byt helt) webbläsare. Prova starta om datorn också.

Jag har gjort en uppdatering på hemsidan, men det syns inte?
När du besöker en webbsida sparas viss information. Prova därför att rensa så kallad browser cache. Det finns flera olika alternativ för både dator (via kortkommandon eller i menyn där du då väljer mellan att tömma all webbhistorik eller delar av den) och i mobilen. Det gör du via Settings/Inställningar. Processen ser lite olika ut, beroende på vilken enhet du använder samt vilket operativsystem.

Sedan, när uppdraget är klart, vad händer då? 
Columbird erbjuder utbildningar, löpande support och underhåll av hemsidor samt löpande hantering av andra kanaler. Såväl strategiskt som operativt arbete. Vissa önskar mindre insatser, andra letar efter en extern marknadsavdelning. Hojta till så ser vi vad som passar dig! 

Har du fler frågor? Hör av dig!  

Kontakta oss

Henrik Roos

Henrik Roos

Vd / Digital strateg / Art Director

Hör av dig till mig om du har frågor om Columbird, behöver hjälp med marknadsföringsstrategier eller design. Kanske läge för en ny hemsida, nytt utseende på appen eller företagets sociala medier? Eller börjar vi med den digitala strategin?

016 316 01 82

Robert Arbestål

Robert Arbestål

vVD / Webbutvecklare / SEO

Ring eller dra iväg ett mejl om du inte bara vill finnas på nätet utan verkligen synas. Jag hjälper dig bland annat med att optimera din hemsida, dina Google Ads, din SEO eller om du bara vill surra över en kopp kaffe. Just ja, det är till mig du hör av dig om du har frågor kring fakturor också.

016 316 01 81

Anders Wansulin

Anders Wansulin

Art Director

Hojta till om du behöver formstark och långlivad design, alltifrån logotyper till grafiska profiler. Vi fixar snygga, genomtänkta kampanjer med rätt budskap och trycksaker. Traditionell eller digital reklam. Nemas problemas.

016 316 01 83

Joakim Wallin

Joakim Wallin

Digital designer

016 316 01 85

Amanda Jakobsson

Amanda Jakobsson

Webbutvecklare

016 316 01 87

Sanna Ek Mählkvist

Sanna Ek Mählkvist

Content manager | Föräldraledig

Är du på jakt efter någon som skriver, fotograferar eller styr upp sociala medier? Hör av dig till mig. Förutom content i form av copy och foto arbetar vi med marknadsföringsstrategier och har redaktionell kompetens.

Oliver Larsson

Oliver Larsson

Praktikant

Våra tjänster

Utvalda uppdrag